пʼятницю, 16 листопада 2012 р.

Необізнаний - неозброєний

Купили квартиру, зробили ремонт, поселилися... Але виявляється - це ще не все. Ніхто не гарантує, що завтра, прокинувшись, замість дитячого майданчика у своєму дворі Ви не побачите іще одну багатоповерхівку.
Обираючи житло, мало хто задумується над тим, що біля Вашого будинку можливо виросте ще один магазин, торговий центр або багатоярусний паркінг. Так близько, що дістатися до нього можна, простягнувши руку з вікна власної кухні. Здебільшого, люди навіть не здогадуються -  територія, яка знаходиться навколо багатоповерхівки належить їм, як власникам придбаних квадратних метрів.
Саме така доля і спіткала мешканців п'ятиповерхівки по вулиці Енергетичній, на Кемпінгу у Тернополі. Жителі будинку 21 навіть гадки не мали, що майбутні їх сусіди паркуватимуть свої авто на місці, де вони планували посадити дерева та встановити альтанку для родинного відпочинку.
Дізнались вони про це лише тоді, коли сусідній будинок почав заселятися і їхню прибудинкову територію заполонили чужі транспортні засоби. З урахуванням того, що в їхньому будинку мешкає 20 сімей, а в новозведеному аж 60 - це створює незручності та дискомфорт. До будинку ні пройти ні проїхати, не враховуючи вже те, що дітям доведеться гратися поміж машин.
Люди неодноразово зверталися за допомогою до владних органів, проте ті лише розводять руками і говорять: "Оскільки Генеральний план міста лише розробляється, то застосовувати якісь дії поки що немає сенсу". Також радять створити ОСББ і більше, зайвий раз, їх листами не турбувати.
То як же при цьому бути людям? Чекати поки чиновники змилосердяться і таки знайдуть якийсь вихід з цієї ситуації чи брати ініціативу в свої руки?!

Адже, насправді проблема є досить банальною. До шістдесятиквартирного будинку можна зробити під'їзд з іншого боку. Проте всім, кого це безпосередньо не стосується - просто байдуже.
А питання могло б вирішитися саме по собі, якби людям дали доступ до Генеральних планів, вони мали б можливість обгрунтувати свою позицію та, спираючись на Закон, довести свою правоту.

Немає коментарів:

Дописати коментар