суботу, 17 листопада 2012 р.

Від мешканців Львівщини ховають інформацію про генплани


Для громадськості Львівщини практично закрита інформація про генплани міст.

Від мешканців Львівщини ховають інформацію про генплани
Як поінформувала Наталія Городецька, юрискосульт першої категорії МБО "Екологія Право Людина", організація промоніторила діяльність 44 міських рад.
За результатами моніторингу з'ясовано, що лише на десяти сайтах документи опубліковані. 26 рад взагалі не мають веб-сайтів. У той же час на жодному з порталів нема графічних матеріалів щодо концепції розвитку міста. Лише на двох сайтах у неповному обсязі є книга генплану.
Усім 44 міським радам надіслано інформаційні запити щодо генеральних планів. На запити відреагували не усі міськради, хоч їх надсилали рекомендованими листами. "Жодна з рад не відповіла повністю", -- зауважила пані Городецька.
Більш-менш повні відповіді на запит надіслали з Червонограда, Комарно, Жидачева, Золочева, Львова.
У відповідях деякі з рад стверджували, що інформація, пов'язана з генпланами, передбачена для службового користування. Тому її не можуть надати. "У одній з рад навіть повідомили, що не мають копіювальної техніки, аби відповісти на запит", -- додала Наталія Городецька.
Зважаючи на порушення права на доступ до публічної інформації, громадська організація звернулась зі скаргами до районних прокуратур за інформацією щодо генпланів. Контролюючий орган посприяв у наданні інформації про генплани від міськрад, щоправда дві прокуратури взагалі відмовили у розгляді скарг.

Немає коментарів:

Дописати коментар